Di, 27. Apr. 2021   Blasberg, Alexander

Start der Energy & Finance Seminarreihe

Die Energy & Finance Seminarreihe ist wieder da! Nachdem das Format im letzten Jahr aufgrund der Coronapandemie pausiert wurde, startet sie diesen Sommer in digitaler Form neu.

Dazu freuen wir uns, Sie zum ersten Vortrag des Energy & Finance Seminars nächste Woche am 05.05.2021 von 18:00-19:30 (über Zoom) herzlich einzuladen.

Prof. Dr. Zacharias Sautner von der Frankfurt School of Finance & Management hält einen Vortrag zum Thema

Climate Risk Disclosure and Institutional Investors

Given ambiguity concerning the effects of disclosure on firm value and markets, we examine the question of whether investors value carbon risk disclosure. Through a survey and empirical tests, we conclude that many institutional investors consider climate risk reporting to be as important as financial reporting. However, systematic variation exists in their opinions depending on firm characteristics, investor characteristics and investor beliefs about climate change. Our empirical tests show that greater institutional ownership, particularly investors from high social norm countries, is associated with a higher propensity of firms to voluntarily disclose their carbon emissions and to provide higher quality information.

Wenn Sie am Seminar teilnehmen möchten, können Sie sich hier registrieren.

Wir freuen uns darauf, Sie nächste Woche zu sehen!